«Συνιστούμε στον κ. Τσίπρα να περιμένει μια εβδομάδα». Αυτό είναι το βασικό σύνθημα που τονίζουν στη Νέα Δημοκρατία μετά και την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το Μοσχάτο κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για «κοροϊδία» και «ψέματα» με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου στην 81η ΔΕΘ και προετοιμάζει πυρετωδώς την ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Βελλίδειο Ίδρυμα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Οι πολίτες θα ακούσουν την συμφωνία αλήθειας και την πρόταση ελπίδας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και θα βγάλουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους» ανέφεραν το απόγευμα της Κυριακής από τη Νέα Δημοκρατία, επαναλαμβάνοντας πως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για να «τάξει» αλλά για να παραθέσει ενώπιον των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και της κοινωνίας μία εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση και ανάκαμψης της οικονομίας, απαλλαγμένη από τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Έχοντας ήδη ανακοινώσει στο κομμάτι της οικονομικής πολιτικής την δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος διετίας με παράλληλη περικοπή δαπανών από τον τομέα της Υγείας και της Παιδείας, καθώς και την κατάργηση του ειδικού φόρου στους οινοπαραγωγούς, το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πάρει «φωτιά» για να ολοκληρώσει και τις τελευταίες ημέρες του κυβερνητικού προγράμματος που θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ.

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στοχεύοντας και σε τυχόν διαρροές εκ δεξιών της ΝΔ συντηρεί ψηλά στην ατζέντα του τα ζητήματα τάξης και ασφάλειας, όπως φάνηκε και με τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News, τονίζοντας πως σε έναν μήνα θα έχει επαναφέρει ως πρωθυπουργός το νόμο στο «άβατο» των Εξαρχείων.

Παράλληλα, από τη ΝΔ κλιμακώνουν την επιχείρηση αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «πρωθυπουργό του μαύρου στα κανάλια με τους απολυμένους εργαζόμενους και το χτύπημα στη Δημοκρατία και στην πολυφωνία. Του μαύρου στη διαφάνεια αφού αρνείται να φέρει τα πόθεν έσχες των καναλαρχών στη Βουλή. Του μαύρου στη ζωή των συνταξιούχων που κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Τσίπρα ότι τσεκούρωσε τις συντάξεις τους. Του μαύρου σε όλους τους Έλληνες που υπερφορολογεί, διαλύοντας κάθε σταθερό σημείο στη ζωή τους».

«Ένας μεταλλαγμένος πολιτικός, αμετανόητος στην κατηφόρα του. Μοιάζει τουλάχιστον αστείο ο πρωθυπουργός του τρίτου – αχρείαστου – Μνημονίου, των capital controls και της ύφεσης να ισχυρίζεται ξαφνικά ότι μπορεί να φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη. Αλλά ό,τι και να πούμε εμείς, οι πολίτες τώρα ξέρουν. Ελπίζουμε να τον είδαν όσο γίνεται περισσότεροι Έλληνες» προσθέτουν.