Το κοινοβούλιο θα πρέπει να ανταποκριθεί στις αγωνίες της κοινωνίας, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μετά την απόφαση των βουλευτών του κόμματός του να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους αποζημιώσεις.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Κουβέλης τόνισε πως η Βουλή πρέπει να αντιμετωπίσει τον περιορισμό των προνομίων και επανέλαβε την πρότασή του για περιορισμό στο ελάχιστο της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα και συνταξιοδότηση αποκλειστικά από τον επαγγελματικό φορέα του κάθε βουλευτή.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέκρινε και τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των αποδείξεων, λέγοντας πως δημιουργήθηκε ανασφάλεια στον κόσμο. «Δείτε και τι συμβαίνει με την εργασιακή εφεδρεία. Το ζήτημα ήρθε ανεπεξέργαστο, όλα αυτά δημιουργούν περαιτέρω ανασφάλεια στον κόσμο», πρόσθεσε.

Τάχθηκε επίσης υπέρ του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο, αλλά αντιτάχθηκε σε οριζόντιες περικοπές.

«Όσο και να ματώσει ο ελληνικός λαός δεν θα μπορέσει να εξυπηρετηθεί το χρέος, η ύφεση θα βαθύνει και άλλο» εκτίμησε, ζητώντας ευρωπαϊκή λύση. «Αν βγει από την ευρωζώνη η Ελλάδα, θα γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω, θα οδηγηθούμε σε καταστροφικά αδιέξοδα» προειδοποίησε.