«Ασπίδα προστασίας στους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων, προκειμένου να μπορούν να επιτελέσουν το λειτούργημά τους προστατευμένοι από την ασυδοσία εργοδοτών και όχι μόνο, δημιουργεί το νομοσχέδιο που πάει στη Βουλή στο τέλος του μήνα», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.
«Αυτό είναι που έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις και είναι λογικό, όταν ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για μαθητές-πελάτες, αυτό μας τα δείχνει όλα. Δηλαδή, ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, ο οποιοσδήποτε πελάτης μπορεί να διώξει έναν εκπαιδευτικό επειδή δεν του αρέσει, επειδή δεν βάζει καλούς βαθμούς. Αυτό λοιπόν που επαναφέρει ο νόμος που περνάει από την Ολομέλεια τέλη του μήνα, δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να επαναφέρει την ομαλή λειτουργία και των ιδιωτικών σχολείων», υπογράμμισε η κ. Αναγνωστοπούλου.
«Εμείς λέμε ό,τι και η κοινή λογική: για να απολυθεί ένας εκπαιδευτικός σε ιδιωτικό σχολείο πρέπει να περάσει από συμβούλιο, να υπάρχει αιτιολογημένη έκθεση και να αποφασίζει ένα συμβούλιο στο οποίο θα εμπλέκεται και το υπουργείο Παιδείας, γιατί η εκπαίδευση ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, είτε δημόσια είτε ιδιωτική», συμπλήρωσε.
«Με την μεταφορά των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Εργασίας, «οι εκπαιδευτικοί είχαν γίνει όπως ένας ταμίας σούπερ μάρκετ, φανταστείτε ένας “μαθητής πελάτης” να πει για έναν καθηγητή ότι δεν είναι καλός γιατί δεν βάζει βαθμούς… ή ότι στη λογική “εγώ έχω λεφτά” να πει ότι δεν του αρέσει. Μπορεί να επιτελέσει το έργο του ένας εκπαιδευτικός, έχοντας από πάνω του την απειλή ότι μπορεί να απολυθεί ανά πάσα στιγμή; Και κυρίως αυτή τη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, που προσπαθούμε με χίλιους τρόπους να τις μειώσουμε, μέχρι να τις απαλείψουμε σε όλους τους τομείς της εργασίας», όπως είπε.
«Είναι αυτό που τους έχει κάνει έξαλλους στη ΝΔ και κάποια ΜΜΕ, διότι θέλουν ακριβώς την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς, με τρόπο που ο εργαζόμενος να μην προστατεύεται από απολύτως τίποτε», είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας.