«Ανίκανη και αναποτελεσματική» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς, εξαιτίας της αδυναμίας της να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

«Φανταστείτε πού θα βρεθούμε όταν θα περιμένουμε τη 10η δόση. Θα έχει αποδεκατιστεί η μεσαία τάξη», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς από το Ζάππειο 2 έχουμε 18,4 δις να κόψουμε από το περιττό λίπος του κράτους. η τρόικα ξέρει ότι ό,τι λέμε το εννοούμε».

Αναφερόμενος στις εκλογές που ζητά το κόμμα του, είπε: «Κάποια Κυριακή θα έχουμε εκλογές, και τη Δευτέρα δεν θα αλλάξουν όλα, αλλά η Ευρώπη ξέρει ότι η σημερινή συνταγή απέτυχε. Αλλά η Ευρώπη ξέρει ότι πρέπει να δώσει μία ευκαιρία σε μία κυβέρνηση που προέρχεται από το φιλοευρωπαϊκό χώρο».

Σε ερώτηση σχετικά με τα πιθανά ισοδύναμα μέτρα που θα επιτρέψουν στο τέλος του μήνα την πληρωμή μισθών και συντάξεων. Ο Α. Σαμαράς αναφέρθηκε σε μέτρα που πήραν οι άλλες χώρες της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Η Ισπανία μείωσε το ΦΠΑ στα νεόδμητα κτίρια. Η Ιρλανδία αρνούμενη να αυξήσει τον επιχειρηματικό συντελεστή πέτυχε 1,8% ανάπτυξη – Κανένας δεν το περίμενε. Το να μειωθεί η φορολογία δεν αποτρέπει στο να μαζέψουν τα έσοδα τους – Ακόμη και οι βαλκανικές χώρες έχουν μικρότερο φόρο. Στην Ελλάδα όπου ανεβάσαμε τους φόρους τα έσοδα έπεσαν. Αν έλεγε στους επιχειρηματίες ότι αντί να αυξήσω το ΦΠΑ αναλαμβάνεις να πάρεις άλλο έναν υπάλληλο; Αντ’ αυτού διώχνει τώρα τρεις».

«Αυτές οι αυξήσεις τη φορολογίας διώχνουν τις επιχειρήσεις εκτός Ελλάδας» συνέχισε ο αρχηγός της ΝΔ. «Προτείναμε την οριστική τακτοποίηση των αυθαιρέτων – Εξηγήσαμε 9-12 δισ. σε 4 χρόνια και 2,5 δισ. τον πρώτο χρόνο. Η κυβέρνηση κάνει μισό το μέτρο – Δεν κάνει οριστική την τακτοποίηση με αποτέλεσμα να μην πάει κανείς – Ούτε το 1/6 θα μαζέψουν. Μακάρι να μην είχα δικαιωθεί. Ότι όμως τους προτείναμε γύρισε μπούμερανγκ».