Με τη λογική ότι επιβεβαιώνεται η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ιδίου ως υπουργός Παιδείας, απάντησε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου σχετικά με την αδειοδότηση των κολεγίων.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ», και «Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» είναι οι λαϊκές παροιμίες που χαρακτηρίζουν απόλυτα την πολιτική φιλοσοφία και πολιτική πρακτική της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Έρης Σπηλιωτόπουλος, τονίζοντας ότι «χρειάστηκε ένα ολόκληρο χρόνο η κ. Διαμαντοπούλου να παραδεχτεί ότι η πολιτική για τα κολέγια που ακολούθησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν σωστή και επιβεβλημένη».

Με καθυστέρηση ενός έτους, εν μέσω θέρους και με την επικαιρότητα επικεντρωμένη σε άλλα θέματα, η υπουργός Παιδείας δικαίωσε πλήρως τη διαδικασία αδειοδότησης των κολεγίων και την πολιτική που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία αδειοδοτώντας εν τέλει τα ίδια κολέγια που εμείς είχαμε εγκρίνει πριν ένα χρόνο.

Εμμένει μάλιστα να τα αποκαλεί «Κολέγια» και όχι «Κέντρα Μετα-λυκειακής Εκπαίδευσης» που με τόση πειθώ πήγε στην Βουλή και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να υποστηρίξει.

«Για να σώσει ότι απέμεινε και για να μην φτάσει σε πλήρη αυτοαναίρεση από όσα μεγαλόστωμα έλεγε και κατήγγειλε προεκλογικά αλλά και όσα υποσχέθηκε μετεκλογικά ως υπουργός Παιδείας, άφησε εκτός κάποια κολέγια προφασιζόμενη δήθεν αυστηρότερους ελέγχους ενώ, στην πραγματικότητα, χρησιμοποιεί πολιτικά και επικοινωνιακά τα «κομμένα» κολέγια ως πρόσχημα δήθεν αυστηροποίησης των διαδικασιών και ελέγχων. Άραγε πότε πρόλαβε να κάνει ελέγχους και αυτοψίες αφού το νέο ελεγκτικό όργανο συνεστήθη με απόφασή της πριν λίγες μέρες; Για μια ακόμη φορά οι παλινδρομήσεις και καθυστερήσεις που φαίνεται ότι αποτελούν μίγμα πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της Υπουργού Παιδείας δημιούργησαν σε γονείς, σπουδαστές και στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα σύγχυση, αναξιοπιστία αλλά και έλλειψη οικονομικού προγραμματισμού και επαγγελματικού προσανατολισμού», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.