Δεν είναι δικό μου αίτημα και της ΝΔ η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9» ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κύρτσος, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι είναι απαραίτητο να γίνει αναδιοργάνωση και μείωση του κόστους λειτουργίας του δημόσιου τομέα της χώρας.
«Οι απολύσεις είναι ξεπερασμένες», ανέφερε ο κ. Κύρτσος και εξήγησε ότι το 2009, όταν άρχισε να εκδηλώνεται η κρίση, ένα εκατομμύριο άτομα, τα περισσότερα από τα οποία συμβασιούχοι, αμείβονταν από το Δημόσιο και σήμερα μειώθηκαν στις 600.000, ενώ ταυτόχρονα – όπως είπε – και οι μαζικές πρόωρες συνταξιοδοτήσεις δημοσίων υπαλλήλων που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, επιβάρυναν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
«Αυτό είναι μία μεγάλη αλλαγή και δεν νομίζω ότι κάποιος χρειάζεται να επιμείνει στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Βέβαια, χρειάζεται αναδιοργάνωση του Δημοσίου, ίσως να συμπιεστούν μισθολογικά κάποιοι οι οποίοι δεν προσφέρουν και πολλά πράγματα και έλεγα να ανοίξει ο δρόμος για την πρόσληψη 15, 20, 25.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι θα καλύψουν ανάγκες της νέας τεχνολογίας», σημείωσε και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να παταχθεί η φοροδιαφυγή με «πενηντάρηδες κουρασμένους εφοριακούς, οι οποίοι δεν είναι εκπαιδευμένοι στα ηλεκτρονικά συστήματα;».
Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στις επιπτώσεις που προκαλούνται στην αγορά εργασίας, αλλά και στην ελληνική οικονομία γενικότερα, από την υπαγωγή στο πτωχευτικό κώδικα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, ο κ. Κύρτσος υποστήριξε ότι μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν στην πτώχευση ήταν η αυστηροποίηση του φορολογικού καθεστώτος και οι πιέσεις που δέχεται το οικογενειακό εισόδημα με την αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά. «Αυτή η πολιτική της υπερφορολόγησης πλήττει τον ιδιωτικό τομέα και την κατανάλωση, είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι εάν επιτευχθεί η συμφωνία με την εταιρεία «Σκλαβενίτης» για την απορρόφηση μέρους της αλυσίδας καταστημάτων «Μαρινόπουλος», αυτό το γεγονός θα αποτελέσει ενθαρρυντικό μήνυμα για ολόκληρη την αγορά.