«Βρισκόμαστε εν μέσω οικονομικής θύελλας αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας απειλήσει» Έτσι ξεκίνησε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός την εισήγηση του στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στην Θεσσαλονίκη,  για να συνεχίσει «επιλέξαμε δρόμο ανηφορικό αλλά αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον μας, κάθε άλλος είναι καταστροφικός για τη χώρα».

Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να εγκριθεί η απόφαση της 21ης Ιουλίου  αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν χρειαστεί θα ληφθούν και νέα μέτρα.

Όπως ανέφερε το διεθνές περιβάλλον, η αδυναμία της κεντρικής διοίκησης και οι αποφάσεις υπό πίεση επιβάρυναν την πρόοδο της χώρας.

«Τώρα είναι που κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις στα κράτη για τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου. Οι αποφάσεις αυτές αλλάζουν την προοπτική της χώρας μας».

Τόνισε ότι «περίπου 26 δισ. ευρώ ήτοι 12% του ΑΕΠ θα βοηθήσει η συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».

Παράλληλα εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει στις μεταρρύθμισες αναφέροντας «προτιμώ να πάρω το πολιτικό κόστος να χάσουμε όλοι κάτι, από το να χάσουμε όλοι τα πάντα»