Ως αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας , χαρακτήρισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρης Παμπούκης, την παραίτηση του από τον υπουργικό θώκο.

Η επίσημη αιτιολογία, καταγράφεται στην επιστολή της παραίτησης του, ωστόσο το παρασκήνιο σε ότι αφορά τις πραγματικές αιτίες της παραίτησης του οργιάζει.

Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και είχε γίνει πασιφανές το τελευταίο διάστημα είναι ότι η κόντρα του για την ανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Παπουτσή είχε φθάσει στα άκρα.

Ο κ. Παμπούκης , εδώ και μήνες είχε διαμηνύσει και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ότι είναι αδύνατον να ασκήσει τα καθήκοντα του , λόγω της συναρμοδιότητας του σε θέματα ναυτιλίας με τον κ. Παπουτσή. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν , μάλιστα, ότι δεν μπορούσε ούτε καν να επικοινωνήσει με το Λιμενικό το οποίο ανήκει στις αρμοδιότητες του κ. Παπουτσή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός είχε ακούσει με προσοχή τις αιτιάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο ικανοποίησης του αιτήματος του για αυτόνομο υπουργείο Ναυτιλίας.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν είχε ξεκαθαρίσει την θέση του και στο μεταξύ δημοσιοποιήθηκε η κόντρα μεταξύ των δύο υπουργών και δημιουργήθηκε μείζον ζήτημα, καθώς εκτός των άλλων ασκήθηκε και εντονότατη κριτική από την Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Παμπούκης , φέρεται να είχε συναντηθεί τις τελευταίες ημέρες με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα με την κ. Βάρτζελη και το νέο νομικό σύμβουλο κ. Σταυρόπουλο, χωρίς και πάλι να υπάρξει οριστική απόφαση, γεγονός που του είχε δημιουργήσει έντονη ενόχληση.

Το ποτήρι ξεχείλισε, για τον κ. Παμπούκη όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος διέρρευσε ότι «δεν υπάρχει θέμα αλλαγής της κυβερνητικής δομής», καθώς εξέλαβε την τοποθέτηση αυτή , ως άρνηση ικανοποίησης του αιτήματος του για ανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Μέχρι στιγμής, πάντως, παραμένει άγνωστο αν θα καλυφθεί η θέση του αναπληρωτή υπουργού στο υπουργείο το οποίο προΐσταται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότητα δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης του κ. Παμπούκη.