Χωρίς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να κάνει χρήση του δικαιώματος του να μιλήσει για τρίτη φορά στην αποψινή συνεδρίαση, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3:20 τα ξημερώματα της Τετάρτης η προ ημερησίας συζήτηση για τη Δικαιοσύνη.

Αν και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε προαναγγείλει πως θα εξηγήσει στο Σώμα την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού, εν τέλει κάτι τέτοιο δεν έκανε.

Παράλληλα, ούτε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης έκανε χρήση του δικαιώματος της δευτερολογίας του.

Ο τελευταίος εκ των πολιτικών αρχηγών που πήρε τον λόγο ήταν ο κ. Λεβέντης.

«Τη σημερινή συνεδρίαση τι τη θέλατε; Αν έχετε την πλειοψηφία που λέει ο πρωθυπουργός σας κάντε εκλογές να την μετρήσετε, να τη δείτε» τόνισε, μεταξύ άλλων, στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης ο οποίος απαντώντας στου ψίθυρους και τα ειρωνικά σχόλια από τα έδρανα των βουλευτών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σημείωσε: «Κι άλλοι ειρωνευόντουσαν σαν εσάς και τώρα είναι στα από εκεί έδρανα. Και το ΠΑΣΟΚ είχε κάποτε 48% και τώρα αν μπει στη βουλή να μου περάσει ένα χαλκά».

Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης κάλεσε την κυβέρνηση εάν δεν θέλει να σχηματιστεί μία ευρεία κυβέρνηση συνασπισμού, τότε να προχωρήσει σε εκλογές. «Τι κυβέρνηση κάνατε, ακροδεξιάς και αριστεράς; Θα μου πείτε, αριστερά του γλυκού νερού» κατέληξε!

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κάθε φορά που κάποιους από τους βουλευτές μιλούσε «πάνω» από τον κ. Λεβέντη,  άνοιγε το μικρόφωνό του και έλεγε: «σας παρακαλώ, κάντε λίγο ησυχία είναι 3 το πρωί»!