Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, από τις 29 έως και τις 31 Μαρτίου, θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της χώρας Ρόιβεν Ρίβλιν.

Ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 09:30, με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις 15:00 θα αναγορευθεί σε Επίτιμο Διδάκτορα Δικαίου του Εβραϊκού Πανεπιστημίου Ιεροσολύμων, όπου θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Η Ευρωπαϊκή έννομη τάξη στον λαβύρινθο της οικονομικής κρίσης». Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Knesset, Yuli Edelstein, και το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Ρόιβεν Ρίβλιν.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί στις 10:00 το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα έχει συνάντηση με την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ κ.κ. Θεόφιλο Γ΄. Ο κ. Παυλόπουλος θα συναντηθεί στη συνέχεια με την Ελληνική Λέσχη της Κοινότητας των Ιεροσολυμιτών καθώς και με το προεδρείο του Σωματείου Ελλήνων Επιζώντων Ολοκαυτώματος.

Η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στο Ισραήλ θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του στις 16:15 με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.