Σε κοινή ανακοίνωση για το προσφυγικό προχώρησαν οι βουλευτές της Δυτικής Θεσσαλίας, Καρδίτσας και Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ανάμεσα σε άλλα τονίζουν πως θέλουν να συμβάλουν με όλες τις δυνάμεις τους στην ανάδειξη της περιοχής τους σε χώρο θαλπωρής και ανθρωπιάς για τους πρόσφυγες, που τυχόν θα φιλοξενηθούν στις περιοχές των δύο πόλεων. Οι περιοχές μας, αναφέρουν χαρακτηριστικά, έγιναν ήδη χώροι υποδοχής των προσφύγων με εκδήλωση αισθημάτων ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και συμπαράστασής τους. Εμείς οι Βουλευτές Καρδίτσας και Τρικάλων, επισημαίνουν οι Σπύρος Λάππας, Χρυσούλα Κατσιαβριά, Παναγιώτα Βράντζα, Παναγιώτη Δριτσέλη, Σάκης Παπαδόπουλος και Χρήστος Σιμορέλης, δίπλα και μαζί με τους συμπολίτες μας, σταθερά θα επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και ανθρωπισμό στα θύματα του πολέμου, συνεχίζουμε να ενισχύουμε την μη ξενοφοβική στάση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στους πρόσφυγες, γιατί μόνο έτσι θα στερήσουμε από τους κήρυκες του μίσους να επιβάλλουν στην κοινωνία αισθήματα φόβου και ανασφάλειας.

Εμείς, στη δική μας κοινωνική και χωροταξική κλίμακα των περιοχών μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε χώρους υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, όταν και εάν η Πολιτεία αποφασίσει τη διασπορά τους, προτείνουμε, συνεχίζουν στην ίδια ανακοίνωση, σαν πιθανούς τέτοιους χώρους που εξασφαλίζουν προσωρινή φιλοξενία σε συνθήκες αξιοπρεπούς και ασφαλούς διαβίωσης και συνύπαρξης τους εξής χώρους:

Για τα Τρίκαλα: Στεγασμένο χώρο συνολικής επιφανείας 3.000 τ.μ. περίπου στον οποίο λειτουργούσε υπεραγορά τροφίμων της αλυσίδας ΑΤΛΑΝΤΙΚ Α.Ε, που βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της πόλης των Τρικάλων με περιβάλλοντα χώρο 17,5 στρεμμάτων και ανήκει στην ιδιοκτησία της πρώην ΑΤΕ Leasing A.E. Η εγκατάσταση αυτή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 400 ανθρώπους.

Για την Καρδίτσα: Την πρώην Σχολή Αστυφυλάκων, που βρίσκεται στη βόρεια είσοδο της πόλης της Καρδίτσας, έχει δομές και κατανεμημένους χώρους σε άριστη κατάσταση και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 400 ανθρώπους.

Επιπλέον και συμπληρωματικά με τους ανωτέρω χώρους να λειτουργήσει και σαν χώρος φιλοξενίας το πρώην εμπορικό κέντρο Μώλ στο ύψος του Αγναντερού, με επιφάνεια περί τα 4.000 τ.μ. με κατανεμημένους χώρους και περιβάλλοντα χώρα πολλών στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της Τράπεζας Πειραιώς, οπότε απαιτείται η συναίνεσή της για την χρήση της σαν χώρος προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, αναφέρουν επίσης ως πιθανούς χώρους που εξασφαλίζουν προσωρινή φιλοξενία.