Σειρά επαφών με θεσμικούς παράγοντες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης είχαν σήμερα στην Καλαμάτα τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Μιχάλης Καχριμάκης (συντονιστής παρατηρίου κυβερνητικού έργου) και Γιώργος Πεταλωτής (εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος), που μίλησαν χθες βράδυ σε κομματική συγκέντρωση, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Pharae Palace».

Συγκεκριμένα, τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Μανιάτη, από τον οποίο ενημερώθηκαν για τα προβλήματα των επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αφορούν στο φορολογικό – ασφαλιστικό – «κόκκινα» δάνεια και «πυροδάνεια», καθώς και στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ο κ. Μανιάτης, ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις προοπτικές ανάπτυξης του νομού Μεσσηνίας στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα, για την τυποποίηση και εξαγωγή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, προσθέτοντας πως «για να εισέλθει η χώρα σε βιώσιμη ανάπτυξη, πρέπει το συντομότερο να βρεθεί ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που θα βασίζεται στην πολιτική σταθερότητα, με σταθερό φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, σταθερό εργασιακό καθεστώς και εκσυγχρονισμό της Δικαιοσύνης, προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την προσέλκυση επενδυτών».

Οι Μιχάλης Καχριμάκης και Γιώργος Πεταλωτής, πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη και στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη Καραθανάση, συνοδευόμενοι από τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Αργυράκη και τοπικά μέλη του κόμματος.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, η Ελένη Αλειφέρη Καραθανάση έκανε διεξοδική αναφορά στα κρίσιμα θέματα που πρέπει να προωθηθούν για την Π.Ε. Μεσσηνίας, με σημαντικότερα εξ αυτών την ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού μέχρι την Τσακώνα, την αναβάθμιση του κρατικού αερολιμένα Καλαμάτας, καθώς και του λιμανιού της πόλης.

Σύμφωνα με δελτίου Τύπου, που εξέδωσε η περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας, «ο Γιώργος Πεταλωτής αναφέρθηκε στο σημαντικό και επιτυχημένο έργο που επιτελεί ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ″απόρροια της πολυετούς πολιτικής του εμπειρίας″, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ενώ ο Μιχάλης Καρχιμάκης «αναφέρθηκε στα προτερήματα της περιοχής, που σε συνδυασμό με τη χάραξη ορθής πολιτικής από την περιφέρεια θα φέρουν τα ανάλογα αποτελέσματα σε αναπτυξιακό επίπεδο».

Εν τω μεταξύ, κατά τη χθεσινοβραδυνή ομιλία τους στο ξενοδοχείο «Pharae Palace», οι Γιώργος Πεταλωτής και Μιχάλης Καχριμάκης τόνισαν ότι το ΚΙΔΗΣΟ δηλώνει «παρών» και «έτοιμο να συμβάλλει με προτάσεις στην ευρύτερη ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα, σε μία εποχή που οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα είναι κρίσιμες και ραγδαίες».