Η σημερινή επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ στην Ειδομένη αποσκοπεί στο να αναδείξει την κυβερνητική ανεπάρκεια και να απαιτηθεί να γίνει άμεσα κάποια κίνηση, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, υποστηρίζοντας ότι οι εικόνες από τον καταυλισμό εξυπηρετούσαν την κυβέρνηση.

«Η εικόνα της Ειδομένης εξυπηρετούσε την κυβερνητική πολιτική, ήταν ένα μέσο πίεσης ίσως, αλλά νομίζω ότι ξέφυγε αυτή η κατάσταση» υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς και τόνισε ότι η παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού στην Ειδομένη περιορίζεται σε φραστικό επίπεδο.

Ο κ. Γεωργαντάς έκανε γνωστό ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τις αστυνομικές Αρχές του Κιλκίς, οι συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ υποχρέωσαν σήμερα το πρωί περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες να επιστρέψουν πίσω στην Ειδομένη, μέσω της ίδιας διαδρομής που ακολούθησαν χθες για να περάσουν στη γειτονική χώρα, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτόν οι Αρχές της FYROM ξεπέρασαν το πρόβλημα της υποβολής επίσημου αιτήματος επανεισδοχής.

Ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι μετανάστες από τη Σομαλία, το Πακιστάν και το Μαρόκο, που έχουν συγκεντρωθεί στην Ειδομένη διένειμαν χθες το φυλλάδιο, γραμμένο στην αραβική γλώσσα, και υποκίνησαν -όπως σημείωσε- τους πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

«Αυτοί ξέρουν ότι ο μόνος τρόπος να περάσουν είναι να δημιουργηθεί μια αναταραχή, μια ανωμαλία» επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας «εστία ανωμαλίας» την παρουσία μεταναστών στην Ειδομένη.

Για τις συλλήψεις δημοσιογράφων από αστυνομικούς της ΠΓΔΜ, είπε ότι είναι απαράδεκτο για μια χώρα που θέλει ενταχθεί στην ΕΕ να επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά απέναντι στους εκπροσώπους ΜΜΕ που «επιτελούν το λειτούργημά τους και δεν δημιουργούν οποιοδήποτε νομικό, ή άλλο ζήτημα».