Μετά από την προβολή ενός βίντεο για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού στο Ταε Κβο Ντο. «Κλείνει ένας χρόνος από τότε που ξεκινήσαμε το ταξίδι για το όνειρο και την ελπίδα. Αναμετρηθήκαμε με την ιστορία. Τολμήσαμε να πάρουμε ιστορικές ευθύνες για το λαό μας και για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αριστερά» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένα χρόνο μετά είμαστε περήφανοι που δεν δειλιάσαμε στη χαώδη ασυμμετρία των συσχετισμών δυνάμεων, που συγκρουστήκαμε με ένα συντηρητικό κατεστημένο στην Ευρώπη που επιμένει σε συνταγές λιτότητας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Είμαστε περήφανοι που αναδείξαμε με τον αγώνα μας αυτό το μεγάλο κενό δημοκρατίας στην Ευρώπη. Είμαστε περήφανοι που παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες πατάμε γερά στα πόδια μας. Να τελειώσουμε με το παλιό πολιτικό κατεστημένο της ολιγαρχίας και της διαπλοκής, τις ανισότητες, την αυθαιρεσία και τη διαφθορά.

Ίσως η πιο δύσκολη αναμέτρηση ήταν αυτή του δημοψηφίσματος. Όταν βρήκαμε συμφέροντα οργανωμένα να προσδοκούν τη λαϊκή καταστροφή. Ο λαός μας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αξιοπρέπειας στην Ευρώπη. Και όταν καταφέραμε να αποφύγουμε την παγίδα του Grexit ζητήσαμε από το λαό να αποφανθεί. Πήραμε εκ νέου τη λαϊκή εντολή για να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθειαανασυγκρότησης της χώρας.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η μάχη δεν έχει τελειώσει, είναι ακόμα μπροστά μας. Η Ευρώπη ένα χρόνο μετά δεν είναι η ίδια μετά την ελληνική εμπειρία της διαπραγμάτευσης. Ήδη έχουμε μια κυβέρνηση προοδευτική στην Πορτογαλία και πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε και στην Ισπανία κυβέρνηση της αριστεράς» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με σύνθημα: «Ένας χρόνος Αριστερά – Ένας χρόνος Μάχη».

«Θα κουραστούν να βρίσκονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Δώσαμε ανάσα αξιοπρέπειας κι αγώνα σε ένα πληγωμένο λαό, είμαστε περήφανοι που συγκρουστήκαμε και δώσαμε μάχες με το κατεστημένο» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.