«Είπε ο κ. Σκουρλέτης ότι το 60% των θέσεων είναι άδειες, πιθανόν να είναι. Εγώ δεν έχω τα ίδια νούμερα, αλλά πιθανόν να είναι. Δεν κατάργησαν τις θέσεις όμως, που αυτό θα είχε σημασία πολιτική, απλώς δεν έχουν κόσμο να βάλουν και γι’ αυτό βάζουν τις αρραβωνιαστικές τους, τους γκόμενούς τους, τον αδελφό τους, τη μάνα τους, τη γειτόνισσα κτλ., διότι δεν έχει στελέχη ο ΣΥΡΙΖΑ για να ασκήσει πολιτική», δήλωσε την Τρίτη στον Βήμα FM ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας τον διορισμό μετακλητών υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μειοψηφικό κίνημα, 15% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων το ψήφισε. Χωρίς τον Καμμένο δεν θα είχαν κάνει ποτέ κυβέρνηση. Πήραν το άθλιο bonus του αθλίου εκλογικού συστήματος που διέπει τη χώρα και το οποίο κατασκεύασε το ΠΑΣΟΚ και ορθώς υφίσταται τις συνέπειες τώρα, έτσι; Και μάλιστα ο κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος είναι δεξί χέρι της «κυβέρνησης» της κυρίας Γεννηματά και αυτό το άθλιο εκλογικό σύστημα τούς δίνει την εξουσία, την πλειοψηφία στη Βουλή. Στη Βουλή υπάρχουν βουλευτές που έχουν πάρει μερικές εκατοντάδες σταυρούς προτίμησης».
Σχετικά με την πρόταση της κ. Γεννηματά για την Κεντροαριστερά, ο ίδιος σημείωσε: «Αυτό, κατά την άποψή μου, είναι κάτι που επιβάλλεται. Πιστεύω ότι ο χώρος του κέντρου είναι μεγάλος στην Ελλάδα. Οι ψηφοφόροι που ανήκουν σε αυτό των χώρο, αυτή τη στιγμή ψηφίζουν από Νέα Δημοκρατία μέχρι και ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να υπάρξουν τα κόμματα που έχουν γνησιότητα καταγωγής ή και τωρινή σε σχέση με τα προγράμματα τους και τις θέσεις τους και το προσωπικό τους το πολιτικό, να διεκδικήσουν το χώρο. Πρέπει να τον διεκδικήσουν συναινούμενα. Το ΠΑΣΟΚ το σημερινό δεν επαρκεί προφανώς, υπάρχει το Ποτάμι, υπάρχει η Ένωση Κεντρώων, η οποία, εντάξει, μπορεί να μην μας αρέσει ο κ. Λεβέντης, αλλά υπάρχουν στελέχη από κάτω και ψηφοφόροι.
Και εν πάση περιπτώσει, αυτό όλο πρέπει να μας συμβεί κατά τρόπο που να εκσυγχρονίσει ταυτόχρονα, ως διαδικασία, τη πολιτική ζωή του τόπου, δηλαδή για πρώτη φορά να συμβεί αυτό που χρόνια τώρα λέω, να εκλέξουμε μία πλατφόρμα, μία πολιτική θέση, ένα σύνολο πολιτικών θέσεων και να συνταχθούμε πίσω από αυτό το σύνολο πολιτικών θέσεων. Αν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά (η πρόταση Γεννηματά), ναι (θα συνταχθώ). Αν έχει τα χαρακτηριστικά να κάνουμε απλώς χειρονομίες επικοινωνιακές, για να τους μαζέψουμε όλους και να γίνει το ΠΑΣΟΚ, ας πούμε ως τοιούτο, ισχυρότερο και η κυρία Φώφη να γίνει ο ηγέτης του χώρου, αυτό δεν με ενδιαφέρει».
Αναφορικά με την εκλογή αρχηγού σε έναν τέτοιο σχηματισμό, παρατήρησε πως «με βάση τις προτάσεις που θα γίνουν για πρόγραμμα να ψηφίσει. Να ψηφίσει πρόταση για πρόγραμμα. Ο αρχηγός θα προκύπτει από το γεγονός ότι θα είναι ο πρώτος που θα υπογράφει την Α, Β, Γ πρόταση. Είμαι αντίθετος (στην εκλογή από τη βάση), αυτό είναι κόλπο για να βγει η κόρη του Γεννηματά, όπως βγήκε νωρίτερα ο γιος του Παπανδρέου. Ναι, για να βγάλουμε αρχηγό όμως με αυτούς που έχει μαζέψει η κυρία Γεννηματά, που κατά βάση είναι το επιτελείο του κ. Βενιζέλου, με αυτούς δεν έχω λόγο. Αυτό που πάει να κάνει η κυρία Φώφη, φοβούμαι ότι είναι ένα νέο αρχηγικό κόμμα, με τον εαυτό της ως αρχηγό και με αυτό εγώ δεν συμφωνώ, να χαλάσω τη ζαχαρένια μου, αν θέλετε, για να ασχοληθώ με αυτή την προσπάθεια. Θα το δούμε, αλλά γι’ αυτή την εξαγγελία, δηλαδή της εκλογής από τη βάση του αρχηγού, είμαι εντελώς καχύποπτος και είμαι αντίθετος».