Με ιδιαίτερα χαμηλές προσδοκίες πηγαίνει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου για την πρώτη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ως πρόεδρος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τη Συγγρού, πρόκειται για μια συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα στην οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πει τίποτα περισσότερο από αυτά που αναφέρει το τελευταίο διάστημα στον δημόσιο πολιτικό λόγο του.

Το ραντεβού κλείστηκε το βράδυ των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, όταν ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον νέο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τον συγχαρεί.

Ωστόσο πολλά έχουν αλλάξει από τότε, καθώς οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν ανέβει. Ήδη ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι θα διαμηνύσει στον πρωθυπουργό ότι συναίνεση α λα καρτ η ΝΔ δεν πρόκειται να δώσει στην κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης θα καλέσει τον πρωθυπουργό, εφόσον επιζητά την συναίνεση, να δώσει ο ίδιος το παράδειγμα, συμφωνώντας με τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σημειώνεται ότι στη ΝΔ ετοιμάζονται και για την πρώτη κοινοβουλευτική μάχη που θα διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα, με αφορμή την προ ημερησίας συζήτηση που ζήτησε η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό. Εκτιμάται τότε θα είναι έτοιμο και το σύνολο των αντιπροτάσεων της ΝΔ για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.