Ζήτημα ηγεσίας στο Ποτάμι ανοίγει εμμέσως πλην σαφώς ο βουλευτής του κόμματος, Χάρης Θεοχάρης. «Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να πρωτοστατήσει εδώ και τώρα στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό κέντρο. Και ίσως χρειαστεί να προσφέρει και το ίδιο του το είναι χάριν της ιδέας αυτής», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».
Μάλιστα, αφήνει να εννοηθεί ότι εάν το Ποτάμι δεν αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία, δεν θα έχει νέα ευκαιρία να εκπροσωπηθεί στη Βουλή.
Απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου, Κωνσταντίνου Ζούλα, ο οποίος τον ρωτά τι θα έκανε ο ίδιος στη θέση του Σταύρου Θεοδωράκη, τη στιγμή που σύμφωνα με τον ίδιο τον κύριο Θεοχάρη χρειάζονται άμεσες κινήσεις στο κόμμα, απαντάει: «Εθελοτυφλεί όποιος δεν βλέπει ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος άλωσης του χώρου του Ποταμιού, κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία και δευτερευόντως απο το ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτου, το Ποτάμι πρέπει να αναδιαμορφώσει το μεσαίο χώρο και μάλιστα αμέσως. Πώς θα γίνει αυτό είναι θέμα του επικεφαλής του κόμματος».
Αναφερόμενος δε στην εκλογή Μητσοτάκη στη ΝΔ, σημείωσε ότι η νίκη του φέρνει ιδεολογικά το Ποτάμι εγγύτερα στη ΝΔ καθώς ο νέος αρχηγός του κόμματος έχει ένα πιο κεντρώο προφίλ, αν και, όπως επισημαίνει, ο κ. Μητσοτάκης έχει δρόμο να διανύσει μέχρι να αποδείξει ότι μπορεί να συγκρουστεί με το κόμμα του και τις ακραίες φωνές του.
Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίστηκε αρνητικός, απαντώντας στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά για ευρύτερη συνεργασία των κεντροαριστερών δυνάμεων, μιλώντας στα ΝΕΑ: «Ο δρόμος για τις μεγάλες παρατάξεις δεν περνάει μέσα από τις χειραψίες. Οι μεγάλες παρατάξεις γίνονται στην πράξη. Μπορούμε να συμφωνήσουμε στο γκρέμισμα του κομματικού κράτους; Στην άρση της μονιμότητας στο δημόσιο;», τόνισε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας σχετικά με το «προοδευτικό κέντρο», ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως «το Ποτάμι απευθύνθηκε εξαρχής χωρίς κανένα ταμπού σε μεταρρυθμιστικές κινήσεις» και πρόσθεσε ότι απευθύνεται και σε προσωπικότητες που έχουν αποδείξει ότι τολμούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά «τον Τάσο Γιαννίτση, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και άλλους μεταρρυθμιστές που έτσι και αλλιώς είναι σύμμαχοι στις μεγάλες αλλαγές».