Δριμύτατη κριτική στην κυβερνητική πολιτική άσκησε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας πως «πρέπει να απολογηθείτε στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού» για την αύξηση των φόρων για τους αγρότες και την περικοπή των επικουρικών συντάξεων.

«Η πολιτική σας μόνο σύγχρονη δεν είναι και κάθε άλλο παρά κοινωνικά δίκαιη είναι. Πρέπει να απολογηθείτε στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού για το ότι ακολουθείτε μια πελατειακή πολιτική και κοινωνικά άδικη», είπε χαρακτηριστικά κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο των προαπαιτουμένων το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία το βράδυ.

Ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν αφήνει περιθώρια για συνεννόηση» διότι «στρεβλώνει τις θέσεις των αντιπάλων». «Νοθεύετε τις ρυθμίσεις και τις μεταρρυθμίσεις» και «κινήστε χωρίς καμία πυξίδα», τόνισε.

Αναφερόμενος στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι δικαιούται να έχει μια μικρή οίηση γιατί είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας, ο κ. Χατζηδάκης σχολίασε: «Με αυτή την οίηση και με αυτή τη ρότα, φοβούμαι ότι πολύ σύντομα θα είναι ο νεότερος πρώην πρωθυπουργός στην ιστορία αυτής της χώρας».