Με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ θα συναντηθεί, μεταξύ άλων, σήμερα ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος που βρίσκεται από χθες στην Ουάσινγκτον.

Με τις συναντήσεις αυτές ολοκληρώνεται ο κύκλος επαφών των τελευταίων ημερών, η οποία έκρινε την διαχείριση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Βενιζέλος θα δει επίσης τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Τζον Κέρι και τον Τιμ Τζόνσον, πρόεδρο της Επιτροπής Γερουσίας για Τραπεζικές, Οικιστικές και Αστικές Υποθέσεις.

Οι συνομιλίες του κ Βενιζέλου θα διεξαχθούν με φόντο τις πρόσφατες αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, τις εκκλήσεις-προειδοποιήσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) για «πλήρη εφαρμογή» των συμφωνηθέντων και του Προγράμματος Σταθερότητας, αλλά και το αδιέξοδο- μέχρι αυτή τη στιγμή- στις ΗΠΑ, με τη σύγκρουση του προέδρου Ομπάμα και των Ρεπουμπλικανών, για τη μείωση του ελλείμματος και το όριο του αμερικανικού χρέους.