Με την αξιοπιστία της χώρας συνδέει την επιτυχία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι αν καταφέρουμε να έχουμε 1, 7 δισ. ευρώ έως το τέλος του Σεπτεμβρίου θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για την χώρα. «Μέχρι το Δεκέμβριο θα πρέπει να έχουμε πιάσει τον στόχο των 5 δισ.  ευρώ.
Αν αυτό δεν γίνει θα καταρρακωθεί η αξιοπιστία μας, μπορεί να δημιουργηθεί κρίση στις αγορές και πολλά προβλήματα».

Τοποθετούμενος στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, η οποία ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ.) τον διορισμό του Ιωάννη Κουκιάδη στην θέση του προέδρου και του Κωνσταντίνου Μητρόπουλου στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το νεοσύστατο ταμείο καλείται να εκτελέσει ένα ασφυκτικό πρόγραμμα με στόχο να διασφαλιστεί η είσπραξη 30 δισ. ευρώ έως τον Ιούλιο του 2014 για τις ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου.

Από την πλευρά τους οι κ.κ. Κουκιάδης και Μητρόπουλος τόνισαν ότι «Πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα και ειδικά σε αυτήν την οικονομική συγκυρία στην οποία – όπως είπαν – βιάζεσαι να πουλήσεις με αποτέλεσμα να μην πετύχεις και την καλύτερη τιμή».