Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 37 χρόνων από το διπλό έγκλημα του χουντικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του Ιουλίου του 1974 εναντίον της Κύπρου και του λαού της, το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τη συνεχιζόμενη κατοχή της βόρειας Κύπρου από τον τουρκικό στρατό και επαναλαμβάνει την σταθερή συμπαράστασή του στον αγώνα όλων των Κυπρίων για επανένωση του νησιού.

«Το Κυπριακό παραμένει πρόβλημα εισβολής και κατοχής και ως εκ τούτου η Τουρκία έχει την κύρια ευθύνη για τη μη λύση του προβλήματος.

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει για ακόμα μια φορά την πλήρη στήριξή του σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για μια ειρηνική, βιώσιμη και λειτουργική λύση του προβλήματος.

Χαιρετίζουμε την έναρξη των εντατικών συνομιλιών και καλούμε την τουρκική πλευρά να σταματήσει να κωλυσιεργεί και να τηρήσει μια πραγματικά εποικοδομητική στάση στη διαδικασία αυτή».

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει έτοιμο να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στην κατεύθυνση της επίτευξης διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας, στη βάση των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.