«Θέλω να σπάσω τις συνεννοήσεις που γίνονται σε κλειστά γραφεία.   Οι μηχανισμοί της ακινησίας δίνουν τα ρέστα τους όλο αυτό τον καιρό με χτυπήματα κάτω από την μέση. Αν εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είμαι εγώ. Ενοχλώ και δέχομαι αλλεπάλληλα χτυπήματα. Τους ενοχλεί που η βάση του κόμματος αγκαλιάζει την υποψηφιότητά που φέρνει την αλλαγή στο κόμμα μας» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως το ότι σε περίπτωση εκλογής του δεν θα μπορεί να είναι στη Βουλή, αυτό θα είναι ένα πλεονέκτημα για την παράταξη και όχι μειονέκτημα, σημειώνοντας πως θα είναι: «δύναμη για τη ΝΔ η μη συμμετοχή μου στη Βουλή και αυτό γιατί η παράταξη δεν είχε ποτέ πρόβλημα εντός του κοινοβουλίου αλλά στη κοινωνία. Όπως προβλέπει και το καταστατικό θα υπάρξει ένας αντιπρόεδρος που θα ασχολείται με τα κοινοβουλευτικά και ένας ακόμα που θα ασχολείται με τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος».

«Πάω κόντρα σε ότι θεωρώ λάθος και κάνω αυτό που είναι σωστά. Κάνω ότι με προστάζει η συνείδησή μου και όχι η φιλοδοξία μου.  Αν έπραττα με βάση τη φιλοδοξία μου θα περίμενα να περάσει η μπόρα για την χώρα και την παράταξη μας και θα έμενα καλυμμένος πίσω από την ασφάλεια που μου παρέχει η θέση του Περιφερειάρχη.  Εγώ μπορεί να έχω χρόνο αλλά δεν έχει χρόνο η χώρα» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα ο κ. τζιτζικώστας σημείωσε πως:  «αν πίστευα ότι υπήρχε η εναλλακτική πρόταση ώστε να ξανακάνει μεγάλη την παράταξή μας δεν θα κατέβαινα. Αν κατέβαινε ο Καραμανλής υποψήφιος δεν θα κατέβαινε κανείς άλλος και πρόσθεσε: «Προσπαθούν οι δημοσιογράφοι να δημιουργήσουν μια αίσθηση ότι η όποια κριτική ασκώ είναι επειδή έχω κόντρα με τους συνυποψηφίους μου. Εγώ τους τιμώ όλους και ειδικά τους πρώην προέδρους της ΝΔ αλλά γίνανε λάθη και πρέπει να δούμε τι έφταιξε».

Επιπλέον, αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωσή του, εξήγησε ότι: «Θεωρώ προσβλητικό για τον Σαμαρά να λένε πως αν εκλεγώ εγώ θα γίνει πρόεδρος της ΚΟ. Γι’ αυτό είπα πως κάτι τέτοιο θα ήταν κακόγουστο αστείο» και συμπλήρωσε: «Η ΝΔ παρέκκλινε από την ιδεολογία της. Το πιστεύω αυτό. Όταν είμασταν κυβέρνηση δεν προχωρήσαμε όσο αποφασιστικά έπρεπε τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι κριτική και γίνεται για να βελτιωνόμαστε. Εγώ σαν αυριανός πρόοδος θα επιδιώκω την κριτική».