Την εκτίμηση ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση αν δεν υπάρξει εθνική συνεννόηση, εκφράζει ο γραμματέας Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου.
Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, προτείνει συνεργασία, σε κυβερνητικό επίπεδο, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, για τη διεύρυνση της κεντροαριστεράς θα έχει αίσια αποτελέσματα.
Λέει ότι η χώρα έχει μπει σε αδιέξοδο, δεν εμπεδώνεται κλίμα ασφάλειας στον πολίτη και για τον λόγο αυτό υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση, η οποία να παίρνει κάποιες αποφάσεις χωρίς εθνική συνεννόηση και η αντιπολίτευση να είναι αντίθετη ακόμα και σ’ αυτά που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν ως το πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης.
«Δεν λέω ότι όλοι που θα καθίσουν σε ένα τραπέζι εθνικής συνεννόησης θα πρέπει να είναι και σε μια κυβέρνηση. Μπορεί κάποιοι να μην είναι, μπορεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη να μην είναι. Μπορεί να είναι τα δύο πρώτα κόμματα. Αλλά το κυβερνητικό πλαίσιο να είναι αποτέλεσμα μιας εθνικής συνεννόησης» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι δεν μπορεί ένα πλαίσιο να συμφωνείται από ένα κόμμα, να μην έχει την ευρύτατη συναίνεση που χρειάζεται και να περιμένουμε ότι θα προχωρήσουν τα πράγματα. «Βέβαια η ΝΔ ομφαλοσκοπεί αυτή την περίοδο λόγω εκλογών και αν δεν αναδειχθεί η νέα ηγεσία ούτως ώστε να έχουμε σαφές πολιτικό στίγμα για τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη χώρα δεν θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε σ’ αυτό το θέμα», είπε.
Ο κ. Κεγκέρογλου κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι «στις νεοφιλελεύθερες επιλογές έκανε στροφή και τελικά έχει ξεπεράσει και τη ΝΔ», ενώ αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων υπογράμμισε ότι «το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δεν τον πείραξε ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Βενιζέλος».
Υποστήριξε ότι ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας ήταν του ΠΑΣΟΚ και ότι άρχισε να εφαρμόζεται από τον ίδιο το 2001, όταν διατελούσε υφυπουργός.
«Αν ο νόμος ήταν της Κατσέλη, τώρα που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ θα τον διατηρούσε. Αυτή είναι μια απόδειξη ότι δεν ήταν της Κατσέλη, ήταν του ΠΑΣΟΚ. Και ήμουνα ο αρμόδιο υφυπουργός που τον εφάρμοσε, από 4/11/2011», σχολίασε και καταλήγοντας είπε ότι αλλαγές που είναι στην κατεύθυνση να προστατευτούν πραγματικά αδύναμοι και όχι αυτοί που εκμεταλλεύονται το νόμο θα μπορούσαν να ψηφιστούν και να στηριχτούν.
«Αλλά αυτό το οποίο συζητείται τώρα για μια μαζική εκποίηση σπιτιών δεν μπορεί να γίνει. Η μαζική εκποίηση θα έχει αρνητικές συνέπειες και σ’ αυτούς που έχουν σπίτια γιατί η αξία τους θα πέσει κατακόρυφα», υπογράμμισε.