Οι πολιτικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, χαρακτήρισε τις ημέρες «εξαιρετικά κρίσιμες» και πρόσθεσε ότι είναι θεσμικό δικαίωμα και υποχρέωση να έχει πλήρη και απόλυτη ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό για τις ραγδαίες εξελίξεις και διαπραγματεύσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και αρκετό καιρό τονίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, αλλά είναι ευρωπαϊκό και απαιτείται λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

«Τούτη την ώρα, η πλήρης, έγκυρη ενημέρωση σε ό,τι έχει να κάνει με όλες τις λεπτομέρειες ενός πολύπλοκου ζητήματος, νομίζω ότι αποτελεί προϋπόθεση για να μπορούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις, με τη σκληρή κριτική μας αλλά και με τις προτάσεις μας να συμβάλουμε ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για τη χώρα και για τον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και διεθνώς. «Χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται να εφαρμόζουμε με συστηματικό τρόπο και πειθαρχία το σχέδιο, χρειάζεται εμπιστοσύνη στους χειρισμούς που κάνουμε ως χώρα» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το κλίμα είναι εξαιρετικά ευάλωτο και όσα συμβαίνουν στο μεγάλο «γήπεδο» της Ευρώπης, επηρεάζουν τις ζωές όλων μας, του λαού, των πολιτών, των παιδιών μας.

«Εμείς έχουμε ένα εθνικό σχέδιο, έχουμε προτεραιότητες, τις έχουμε διατυπώσει, ξέρουμε ποιοι κίνδυνοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται, όχι μόνο μπροστά σε μας αλλά μπροστά σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και νομίζω ότι μπορούμε να οδηγηθούμε σε ωφέλιμο αποτέλεσμα μέσα από την κρίση.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κρίση λειτουργεί ως προοίμιο μίας λύσης, η οποία πάντα έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και πρέπει να έχει πολιτικά χαρακτηριστικά» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.