«Ακούγοντας τον πρωθυπουργό και ορισμένους εκ των υπουργών του, αναρωτήθηκα: εκτός από συνθήματα και εκθέσεις ιδεών, έχουν να μας πουν κάτι άλλο οι νικητές των εκλογών; Και εκεί λοιπόν σκέφθηκα να μιλήσω σαν να ήμουν ο νικητής των εκλογών να ξεχάσω για λίγο ότι είμαι επικεφαλής ενός κόμματος του 4%.
Η χώρα επιτέλους χρειάζεται μια μικρή κυβερνητική ομάδα 20 ατόμων. Κατάργηση Υφυπουργών και δραστική μείωση των αναπληρωτών Υπουργών.
Ταυτόχρονα, δραστική μείωση των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων από 78 που είναι σήμερα στους μισούς. Απομάκρυνση των κομματικών διοικήσεων, οι θέσεις ευθύνης στους δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις, στα νοσοκομεία, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου προκηρύσσονται και καλύπτονται μέσω ΑΣΕΠ.
Κατάργηση ή συγχώνευση 490 Νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που απασχολούν κάτω από 20 υπαλλήλους. Ενίσχυση και ανάπτυξη της ενιαίας αρχής προμηθειών για όλο το δημόσιο για να ελέγξουμε τη σπατάλη και τη διαφθορά στα υπουργεία», τόνισε, στην ομιλία του στη Βουλή, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας τις δικές του προτάσεις για μία νέα δημόσια διοίκηση.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και το μείζον θέμα της ανεργίας, τονίζοντας πως «παρατήρησα ότι ο κ.Τσίπρας δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη φράση “θέσεις εργασίας”. Ενώ για την ανεργία είπε μόνο ότι θα κάνει προγράμματα απασχόλησης. 2008 – 2013 χάθηκαν 900.000 θέσεις εργασίας. Πρέπει να δημιουργήσουμε 100.000 θέσεις εργασίας τον επόμενο χρόνο. Αυτός είναι ο στόχος. Σε πέντε χρόνια να γυρίσουμε σε ανεργία 12%. Αποκρατικοποιήσεις λοιπόν και όχι κλωθογύρισμα γύρω από τις συμβάσεις αν δεν έχουμε κάτι σημαντικό να αλλάξουμε. Η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε τους μήνες να περνούν και τον Αύγουστο είπε «ναι, να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις»
Η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέο πλούτο. Ενέργεια- Τουρισμός – Μεταφορές – οι μεγάλες επενδύσεις.Αγροτική παραγωγή – η διαχρονική επένδυση. Νεανική επιχειρηματικότητα – παιδεία – οι νέες επενδύσεις», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.