Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία για την οικονομία. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης με αφορμή το αίτημα σχετικών φορέων για αναστολή του νόμου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, δήλωσε πως επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει διάθεση να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί, αλλά αντιθέτως επιχειρεί να τις μεταφέρει χρονικά και να τις αναστείλει στην πράξη.

Ο κ. Ζαφειριάδης ανέφερε ότι υπάρχουν δύο κίνδυνοι. Πρώτον, με δεδομένη την έλλειψη προετοιμασίας να υιοθετηθούν πρακτικές που θα λειτουργήσουν παραμορφωτικά για τις πραγματικές στοχεύσεις της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων και τραυματικά για την οικονομία. Δεύτερον, η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων να επιβληθεί από την Ευρώπη «με τους δραματικούς τόνους και το διλημματικό τρόπο στον οποίο μοιάζει να έχει εθισθεί η κυβέρνηση».

«Και τα δύο ενδεχόμενα είναι εξαιρετικά οδυνηρά για την κοινωνία της οποίας η ανοχή έχει εξαντληθεί. Συνιστούμε στην κυβέρνηση να δράσει αμέσως και σοβαρά. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια», τόνισε ο κ. Ζαφειριάδης.