«Βοηθήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή για να περάσουμε τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, χωρίς να ζητήσουμε κάτι σε ανταλλαγή. Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Δεν διεκδικούμε θέση στην κυβέρνηση. Το μισό υπουργικό συμβούλιο της προηγούμενης κυβέρνησης δεν έχει κάνει ούτε ένα μεροκάματο. Αν βάζαμε το βέτο μόνο ανθρώπους που έχουν δουλέψει θα είχαμε μεγάλες δυσκολίες με τα παλιά κόμματα. Θα προσπαθήσουμε τα υπουργεία να μην πάνε σε άεργους. Θέλουμε ο κορμός της νέας κυβέρνησης να αποτελείται από ανθρώπους δημιουργικούς», τόνισε, από τη ΔΕΘ, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού δείχνει το δρόμο. Επιμένω πολύ στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θέλουμε να πάρουμε μέρος σε αυτή. Η ΝΔ δεν τόλμησε να βγάλει πολιτικό αρχηγό, σχεδόν διορίστηκε ο κ. Μεϊμαράκης. Με ποιους θα κυβερνήσει ο πρόεδρος της ΝΔ; Με τον Σαμαρά και τον Καραμανλή;», επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές που έκανε στο προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο.

«Την ίδια απάντηση πρέπει να δώσει και ο Τσίπρας. Είδαμε να επιβραβεύει αποτυχημένους υπουργούς με το να τους ξαναβάζει στα ψηφοδέλτια, όπως την κυρία Χριστοδουλοπούλου, τον κύριο Μπαλτά και τον κύριο Παρασκευόπουλο».