Στην προσπάθεια της Λαϊκής Ενότητας να αυξήσει τη δημοτικότητα του κόμματος, εξασφαλίζοντας τη Νάντια Βαλαβάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφέρεται εκτενώς
Νάντια Βαλαβάνη και Ζωή Κωνσταντοπούλου, «δύο ανυπότακτες γυναίκες πολιτικοί», μπορούν να αυξήσουν τη δημοτικότητα της Λαϊκής Ενότητας, λόγω της σταθερότητάς τους, επισημαίνει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, σχολιάζοντας ότι το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν έκανε καλή εκκίνηση στην προεκλογική περίοδο, αφού τα περί επιστροφής στη δραχμή «φόβισαν και τους αριστερούς Έλληνες».
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, έχει εξασφαλίσει οι οποίες ανέλαβαν υψηλές θέσεις όταν η κυβέρνηση με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία τον Ιανουάριο, αλλά έδειξαν αδίστακτα την αποδοκιμασία τους με την αποστασία τους, όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντέστρεψε την πολιτική του κόμματος κατά της λιτότητας.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, και οι δυο είναι εργατικές και ασυμβίβαστες. «Καμία από τις δύο δεν είναι γνωστή για την προθυμία της να συμβιβαστεί, αλλά το θετικό είναι ότι και οι δύο θεωρούνται ευρέως πολιτικοί με αρχές, μία σπάνια διάκριση στην ταλαιπωρημένη από τη διαφθορά δημόσια ζωή της Ελλάδας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Financial Times.
Η κ. Βαλαβάνη έγινε εξαιρετικά δημοφιλής αφού έφερε στη Βουλή νόμο που ελάφρυνε την κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων με μακροχρόνια χρέη προς το κράτος, μειώνοντας τα πρόστιμα και επιτρέποντάς τους να πληρώνουν με μηνιαίες δόσεις μέχρι 100 ευρώ. Ήρθε όμως αντιμέτωπη με τους ισχυρισμούς ότι η μητέρα της έκανε ανάληψη αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε μετρητά από κοινό λογαριασμό τον Ιούνιο, λίγο πριν την επιβολή των capital controls. Η κ. Βαλαβάνη το αρνήθηκε.
Η κ. Κωνσταντοπούλου, «δικηγόρος και γόνος της ριζοσπαστικής αριστεράς, ο πατέρας της οποίας ήταν ηγέτης του Συνασπισμού που προηγήθηκε του ΣΥΡΙΖΑ», όπως αναφέρουν οι FT, είχε μία πιο προβληματική σχέση με το κοινοβούλιο και έχει δεχθεί κριτική για το ότι έσπειρε τη διχόνοια ενώ ήταν πρόεδρος της Βουλής.