Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τάχθηκε κατά της διεξαγωγής εκλογών αναφέροντας ότι «από τη στιγμή που υπάρχει ακόμα φόβος κατάρρευσης της χώρας δεν κάνουμε εκλογές, πάμε στη Βουλή νομοθετούμε για τις ανάγκες της οικονομίας και όταν φανεί στην πράξη το αδιέξοδο τότε να πάμε σε εκλογές».

Παράλληλα, σε συνέντευξή του στον Alpha, ο Σταύρος Θεοδωράκης προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «η ανασφάλεια που διαποτίζει ο κ. Τσίπρας την ελληνική κοινωνία δεν θα του συγχωρεθεί» και εξέφρασε το φόβο του χαριτολογώντας ότι «θα κάνουμε εκλογές και ο πρωθυπουργός θα βρει κάποια άλλη αφορμή να κάνει εκλογές το 2016».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν αισθάνεται άνετα με τα σενάρια συνεργασίας απάντησε ότι «δεν αισθάνομαι άνετα με καμιά κυβέρνηση συνεργασίας. Ο Τσίπρας βαρύνεται για την γρήγορη κατεδάφιση της χώρας. Ο Μεϊμαράκης είναι ευθύς αλλά δεν ξεχνώότι ήταν στέλεχος της ΝΔ και η κατάσταση της χώρας οφείλεται και στη Νέα Δημοκρατία. Η κρίση είναι δική τους, του παλαιού πολιτικού συστήματος».