Την ακύρωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στις διαδικασίες ψήφισης της νέας συμφωνίας με τη μορφή του κατεπείγοντος επιχειρεί η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης επικοινώνησε την Τρίτη με μέλη της Διάσκεψης των προέδρων ώστε αυτή να συνεδριάσει το μεσημέρι, αντί για τις 9.30 το βράδυ, χωρίς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Έτσι να διεξαχθεί νωρίτερα η συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής ζητούν 12 από τα 20 μέλη της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλης με επιστολή τους στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στόχος είναι να συνεδριάσουν ακόμη και σήμερα οι αρμόδιες επιτροπές προκειμένου να συζητήσουν το νομοσχέδιο με το κείμενο της συμφωνίας στην όποια κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους.

Την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στην πρόεδρο της Βουλής ζήτησε την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής – που βρίσκεται σε καλοκαιρινή αργία- ώστε να ψηφιστεί η νέα συμφωνία την Πέμπτη, επικαλούμενος την κρισιμότητας της κατάστασης.

Για θεσμική τυπολατρία, στα όρια του προσχήματος, κατηγόρησε την Τετάρτη την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.