Την πεποίθηση του ότι η Ελλάδα θα βγει δυνατή από την οικονομική κρίση, επανέλαβε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στο συνέδριο για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, Posidonia Tourism Forum, που διεξάγεται στην Αθήνα.

Ο υπουργός έκανε μεταξύ άλλων λόγο για το «μέτρο» που θα πρέπει να διακρίνει τις επενδύσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα και, απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες του κλάδου και πιθανούς επενδυτές, είπε:  «Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει Ελληνική». Ανακοίνωσε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα λάβει σάρκα και οστά η νομοθεσία για την τουριστική κατοικία.

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, ο κ. Γερουλάνος είπε πως έχουν αποδώσει οι δράσεις που έχει αναλάβει η πολιτική ηγεσία του τουρισμού, γεγονός που αποτυπώνεται και στην πορεία του τουρισμού φέτος. Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες, οι διευκολύνσεις στις εκδόσεις Visa, η εστιασμένη διαφημιστική καμπάνια ανά αγορές κλπ, έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό ρεύμα προς την Ελλάδα, είπε.

Οι απώλειες από τις αγορές της Γερμανίας και της Αγγλίας αναπληρώθηκαν από τις αγορές της Ρωσίας (άνοδο 75%), της Τουρκίας (άνοδο 100%), αλλά και του Ισραήλ (άνοδο 120%).