Για επιρροή της ΝΔ σε απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων έκανε λόγο στη Βουλή ο Πάνος Μπεγλίτης.

«Η έκκληση ενώσεων αποστράτων προς τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποκρούσουν την κυβέρνηση, είναι επικίνδυνη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας και ζήτησε «να κοπεί κάθετα ο ομφάλιος λώρος που συνδέει κόμματα της αντιπολίτευσης με αποστράτους».

Ο κ. Μπεγλίτης κάλεσε τη ΝΔ να σταματήσει να βλέπει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ως ιστορικά προνομιακό της χώρο και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν στην κοινωνική συνοχή.

Παρεμβαίνοντας ο Α. Ροντούλης του ΛΑ.Ο.Σ. χαρακτήρισε σοβαρή την καταγγελία ότι η ΝΔ δια των ενώσεων αποστράτων υποσκάπτει το κλίμα ομαλότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις προτρέποντας τα στελέχη να αντισταθούν στην πολιτική της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι έρχεται σε μια στιγμή που Έλληνες επιτελείς εκτιμούν πως υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψει επεισόδιο με την Τουρκία μεγαλύτερων διαστάσεων από αυτό με τα Ίμια.

Απαντώντας από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Τασούλας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα επιρροής.

«Όχι μόνο δεν τους καθοδηγεί η ΝΔ, αλλά το κύρος και η υπευθυνότητα αυτών των ανθρώπων δεν θα δέχονταν τέτοια καθοδήγηση», τόνισε χαρακτηριστικά.