Θρίλερ για γερά νεύρα ήταν αυτό που παίχτηκε στην πολιτική σκηνή την περασμένη Τετάρτη. Η προαναγγελθείσα παραίτηση του Πρωθυπουργού που τελικά δεν έγινε, είχε πλούσιο παρασκήνιο. Το χαρακτήρισαν εκκλήσεις, προειδοποιήσεις, ακόμη και απειλές παραίτησης για να σωθεί η Ελλάδα.

Το «Έθνος της Κυριακής» παρουσιάζει σήμερα καρέ-καρέ το χρονικό του «πολιτικού τρόμου». Η αρχή του θρίλερ έγινε με την είσοδο του Γ. Παπανδρέου στο προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντησή του με τον Κ.Παπούλια. Μετά τη συνάντηση άρχισαν τα περιβόητα πλέον τηλεφωνήματα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γ.Πεταλωτή για την πρόθεσή του να παραμερίσει, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Μάλιστα του ζήτησε να συντάξει σχετική ανακοίνωση λέγοντας «παραιτούμαι και θα σχηματιστεί οικουμενική».

Ο Γ. Πεταλωτής, αμέσως μετά επικοινώνησε με τη Ρεγγίνα Βάρτζελη και την ενημέρωσε για την επικείμενη παραίτηση. Εκείνη, προσπάθησε, χωρίς επιτυχία να επικοινωνήσει με τον πρωθπουργό και αμέσως μετά άρχισε να τηλεφωνεί σε μέλη της κυβέρνησης λέγοντας: «ελάτε στη Βουλή μήπως και σώσουμε την κατάσταση».

Στις 7 το βράδι ήρθε η παρέμβαση από τον αδελφό του πρωθυπουργού, Νίκο, ο οποίος του είπε με αποφασιστικότητα: «Γιώργο, κανένας Παπανδρέου δεν έχει παραιτηθεί. Οι πρωθυπουργοί δεν παραιτούνται».

Λίγο αργότερα του μίλησε και η Βάρτζελη, λέγοντάς του: «Ήδη ο Σαμαράς σε εκθέτει με διαρροές. […] Εκείνος είναι υποκριτής. Εσύ είσαι ειλικρινής».

Λίγο μετά τις 9 το βράδι, ο Παπανδρέου απευθύνθηκε τελικά στο λαό, προαναγγέλλοντας τον ανασχηματισμό.