«Σαμποτέρ» της προσπάθειας της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές χαρακτήρισε την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ο Αδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε μιλώντας στο Mega, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, δε είναι μόνο το «παρών» που ψήφισε η κ. Κωνσταντοπούλου αλλά «λειτούργησε όσο πιο πολύ μπορούσε ως σαμποτέρ της προσπάθειας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και της Βουλής για να κλείσει αυτή τη συμφωνία και νομίζω δεν υπάρχει προηγούμενο».

«Δεν πρέπει να έχει υπάρξει ποτέ πρόεδρος Βουλής που αντιπολιτεύεται με τόσο σφοδρό τρόπο την κυβέρνησή του», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία αλλά επισήμανε την κοινοβουλευτική στήριξη στον υπουργό Οικονομικών που είναι μεγαλύτερη από όση είχαν όλοι οι προκάτοχοί του τα προηγούμενα χρόνια. Πρόσθεσε ότι «η σημερινή ισχύς του κ. Τσακαλώτου στο Eurogroup προέρχεται από τη δύναμη που έδωσε η αντιπολίτευση» ενώ διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ αυτή τη στιγμή δεν θέτει θέμα δεδηλωμένης, παρότι η κυβέρνηση «έχασε» 17 βουλευτές σε μια τόσο κρίσιμη ψηφοφορία.