Βαρύ ήταν το κλίμα μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κ.Ο του κόμματος, με φόντο τις παραιτήσεις Φλωρίδη και Νασιώκα και τις έντονες πιέσεις για τη σύγκληση των βουλευτών προκειμένου να συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών. 

Ωστόσο, όταν άρχισε η συνεδρίαση η οι τόνοι είχαν χαμηλώσει καθώς οι διαδοχικές συναντήσεις και συζητήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με κορυφαία στελέχη αποκλιμάκωσαν την ένταση.

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ έγινε για πρώτη φορά στην αίθουσα της Ολομέλειας, αφού η Νέα Δημοκρατία είχε κλείσει την αίθουσα της Γερουσίας για τη συνεδρίαση της δικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Έξαρχο ο Γ. Παπανδρέου μπήκε στην αίθουσα και χειροκροτήθηκε από την μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών. Κάθισε δε στην έδρα του Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος ήταν απών καθώς νοσηλεύεται με πνευμονία.

Στην αίθουσα είχαν ήδη μπει οι κορυφαίοι υπουργοί που κάθισαν δίπλα δίπλα με τους βουλευτές, αφού τα υπουργικά καθίσματα ήταν άδεια καθότι η διαδικασία ήταν κομματική κι όχι κοινοβουλευτική. Μαζί έφτασαν Δημήτρης Δρούτσας, Τίνα Μπιρμπίλη και
Γιώργος Παπακωνσταντίνου και κάθισαν στα ακριανά έδρανα, έχοντας
παραδίπλα τους τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Χάρη Καστανίδη. Τα «ορεινά» προτίμησε ο Δημήτρης Ρέππας. 

Τις ομιλίες των βουλευτών παρακολούθησαν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ άλλα κυβερνητικά στελέχη συζητούσαν σε πηγαδάκια στο περιστύλιο.

Στη Βουλή βρέθηκαν και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που δεν είναι βουλευτές αλλά και ευρωβουλευτές.

Ο κ. Παπανδρέου χειροκροτήθηκε άλλες τρεις φορές, όταν είπε ότι εμπιστεύεται τους βουλευτές και ζητά το ίδιο από αυτούς.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση που αναμένεται να
ανακοινώσει εντός των επόμενων ωρών ο Γιώργος Παπανδρέου θα διεξαχθεί τ μεσάνυχτα της επόμενης Τρίτης καθώς, σύμφωνα και με τον Κανονισμό της Βουλής, απαιτείται να μεσολαβήσει χρονικό διάστημα 48 ωρών από την κατάθεση του αιτήματος από τον πρωθυπουργό. Έτσι αναμένεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής να ξεκινήσει την Κυριακή το απόγευμα.