Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, με δήλωσή του, απευθύνει έκκληση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, χωρίς να υπάρξει ο κίνδυνος του διχασμού.

«Κάτω από τις συνθήκες αυτές, ποιο είναι το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ καθήκον, όλων των δημοκρατικών πολιτών και κομμάτων, όπως του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΔΗΣΟ και όλων των άλλων ομάδων και παραγόντων της ευρύτερης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης;

Είναι: 1) ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ  όλων μας για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη. Χωρίς το δικό μας ΝΑΙ να σημαίνει ΝΑΙ στην  ανύπαρκτη πρόταση των δανειστών ή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα 7,9+ δις €, που δεν τόλμησαν να φέρουν στη Βουλή οι, άνευ πειθαρχημένου στρατού, «στρατηλάτες» Τσίπρας και Καμμένος.

2) Να αποτρέψουμε τη διολίσθηση της πατρίδας μας σ’ έναν νέο ΔΙΧΑΣΜΟ, στον οποίο οδηγούν το λαό μας η Δεξιά και η «Αριστερά» με τα καινούρια ΜΕΤΩΠΑ που στήνουν.

ΟΧΙ στον αναχωρητισμό και την επιστροφή στο βαλκανικό και πρώην οθωμανικό παρελθόν που επιζεί, δυστυχώς, στο DNA πολλών.

Και ΟΧΙ στα ΜΕΤΩΠΑ ενός νέου διχασμού.

ΝΑΙ στην Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. ΝΑΙ στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ.», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Απόστολου Κακλαμάνη.