Τη διαφωνία του με την παράταση του προγράμματος εξέφρασε ο Νίκος Χριστοδουλάκης σε συνέντευξή του στον Βήμα FM. Όπως σημείωσε, «η παράταση είναι ένα τέχνασμα, το οποίο δεν έχει καμία πρακτική αξία. Το μόνο που πρέπει να γίνει και να συμβάλουμε όλοι είναι να βρεθεί μια συμφωνία χωρίς καθυστερήσεις. Η συμφωνία είναι το μόνο έδαφος».

Ειδικότερα, μιλώντας για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς επισήμανε πως «είναι απολύτως απαραίτητο να σταματήσει όλη αυτή η χαίνουσα πληγή της παράτασης και της αβεβαιότητας και να βρεθεί μια συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις προφανώς. Θεωρώ όμως ότι δεν υπάρχει κανείς αντικειμενικός λόγος να συμβεί αυτό (σ.σ.: μια παράταση του προγράμματος). Διότι έπειτα από 4-5 μήνες συνομιλιών και διαπραγματεύσεων και οι δύο πλευρές έπρεπε να είναι πανέτοιμες να συμφωνήσουν και να λήξει αυτή η κατάσταση της ανωμαλίας. Μπορεί να δώσει μια προσωρινή χρηματοδοτική ανακούφιση, αλλά συνιστά παράταση της ανωμαλίας και των δυσκολιών πού έχει η Ελλάδα, άρα αυτό πρέπει να λήξει. Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση 4-5 μηνών».

Όπως σημείωσε ακόμη, «η παράταση είναι ένα τέχνασμα, το οποίο δεν έχει καμία πρακτική αξία. Το μόνο που πρέπει να γίνει και να συμβάλουμε όλοι είναι να βρεθεί μια συμφωνία χωρίς καθυστερήσεις. Η συμφωνία είναι το μόνο έδαφος. Θα πρέπει να διορθωθούν πάρα πολλές αδικίες που υπήρχαν με το μνημόνιο. Βεβαίως και πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις, οι οποίες είναι κακώς δοσμένες σε τόσο υψηλά επίπεδα. Είναι πολλαπλές, πρόωρες και πλασματικές. Έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι βάσεις για να ενισχυθούν οι συντάξεις των φτωχών».