Nα αναλάβει τις ευθύνες του καλεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επισημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο.

«Η διακοπή των διαπραγματεύσεων είναι μια πολύ κακή εξέλιξη. Η ρήξη δεν είναι λύση για κανέναν. Η ρήξη οδηγεί σε καταστροφή», αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Άλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει».

Χθες, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στην Καστοριά ανέφερε πως η χώρα απειλείται με επιστροφή στη δραχμή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναχώρησε εσπευσμένα για την Αθήνα λόγω των εξελίξεων με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, και ακύρωσε το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

«Ελπίζω να υπάρχουν θετικά νέα και τα πράγματα να πάνε καλά», είπε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη Δυτικής Μακεδονίας της Ν.Δ. στην Καστοριά και συνέχισε: «Πιστεύω ότι και την τελευταία στιγμή λύση μπορεί και πρέπει να υπάρξει. Από την άλλη πλευρά, για λόγους καθήκοντος, που ο καθένας από εσάς αντιλαμβάνεται, θεωρώ ότι είναι χρήσιμο αυτές τις στιγμές να βρίσκομαι στην Αθήνα. Γι αυτό τον λόγο θα μου επιτρέψετε-πιστεύω ότι είναι σωστό αυτό που κάνω-χωρίς να θέλω να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να πάω».

Μιλώντας στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη Δυτικής Μακεδονίας της ΝΔ στην Καστοριά ο κ. Σαμαράς είπε ότι «όποιος έχει μέσα του τη θεωρία της δραχμής δεν θα περάσει, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν θέλει έξοδο από το ευρώ». Παράλληλα επισήμανε πως κάποιοι λένε ότι από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ. Οι εκλογές δεν δίνουν διέξοδο, γιατί δεν τις αντέχει η χώρα, αλλά η ΝΔ δεν τις φοβάται, τόνισε και αναρωτήθηκε: «Τι θα συζητήσουν από τους πολίτες, να αυτοκτονήσουν μαζί τους;».