Νέο πακέτο στήριξης και… εκλογές βλέπουν πολιτικοί αναλυτές για το αμέσως προσεχές διάστημα. Η κατάσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης η στάση των κυβερνητικών βουλευτών αλλά και η ογκούμενη λαϊκή δυσφορία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε εκλογές.

Και η εκτίμηση αυτή δεν βασίζεται μόνο σε ενδείξεις αλλά και σε πληροφορίες που θέλουν το στενό κυβερνητικό επιτελείο να έχει συζητήσει το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες αμέσως μετά την έγκριση του νέου πακέτου διάσωσης -που βρίσκεται όπως όλα δείχνουν υπό συζήτηση-και σίγουρα πριν την ημερομηνία καταβολής της 6ης δόσης τον Οκτώβριο.

Κυβερνητικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει στην σκληρή στάση «δεν πάμε σε εκλογές» μπορεί να βρεθεί το Φθινόπωρο σε εξαιρετικά δύσκολη θέση με διαλυμένη κοινοβουλευτική ομάδα, υπουργούς και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ απέναντι της και ένα ανεξέλεγκτα ογκούμενο κλίμα έντασης στην κοινωνία.

Δεν αποκλείουν λοιπόν αντίθετα προτείνουν εκλογές εν μέσω θέρους. Άλλωστε εφέτος τα μπάνια του λαού είναι εξαιρετικά περιορισμένα ή δεν θα υπάρχουν καν…