«Η κυβέρνηση σέβεται όσο κανείς στην πράξη την Κοινοβουλευτική Ομάδα», σχολίασε ο Γιώργος Πεταλωτής για την πρωτοβουλία των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να στείλουν επιστολή ζητώντας συζήτηση εντός του ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Επισημαίνοντας ότι δεν είχε δει ακόμη το πλήρες κείμενο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «η έκφραση αγωνίας των βουλευτών είναι οξυγόνο και έχει απαντηθεί στην πράξη με τα όσα κάνει η κυβέρνηση. Τους έχει δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας (ΚΤΕ), διαβουλεύονται και αποφασίζουν».

Ο κ. Πεταλωτής πάντως σημείωσε ότι «ο καθένας εκφράζει με τον ενδεδειγμένο τρόπο που επιλέγει και όλοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους πώς συμπεριφέρονται».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν εξομοιώνεται με μη συναίνεση στην κυβέρνηση».

Όσο για το αίτημα που διατυπώνουν η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος να μη γίνει ως νομοθέτημα ενός μόνο άρθρου, αλλά σαν κανονικό νομοσχέδιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν κατηγορηματικός ότι θα ψηφιστεί όπως προβλέπεται για τον προϋπολογισμό, δηλαδή ως πλαίσιο αρχών και κατευθύνσεων.