Για «κλειστά χαρτιά» στις διαπραγματεύσεις, κάνει λόγο η «Δημοκρατική Συμμαχία», επισημαίνοντας πως μέχρι χθες η τρόικα έλεγε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της 5ης δόσης και σήμερα διαπιστώνει πρόοδο.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Οικονόμου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για να καλύψει αδυναμίες προωθεί νέο πακέτο φόρων, την ώρα που λέει ότι εξετάζει προτάσεις του φορολογικού πακέτου της ΝΔ το οποίο «υποτίθεται μειώνει τους φόρους».

Επίσης είπε ότι η τρόικα έχει υπολογίσει και ανακοινώσει στην ΝΔ – χωρίς κάτι τέτοιο να διαψεύδεται – ότι το «Ζάππειο ΙΙ» θα έχει ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί το έλλειμμα στο 17% του ΑΕΠ το 2011 και στο 22% του ΑΕΠ το 2012.

«Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες και αδιαφανείς διαδικασίες», τόνισε ο κ. Οικονόμου και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν στην άμεση δημοσιοποίηση των πρακτικών της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

«Ταυτοχρόνως, κυβέρνηση, τρόικα, ΝΔ να απαντήσουν, με αξιόπιστο τρόπο, ποιές επιπτώσεις θα έχουν τα μέτρα που προτείνουν και συζητούν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».