«Αυτά ανάγονται στην σφαίρα της παραπολιτικής και δεν έχουν καμία βάση», απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ερωτηθείς για διαφωνίες με τον Πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, και τη γραμμή που έχει επιλέξει στο θέμα της συναίνεσης.

Ο κ. Αβραμόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες για ένταση μιλώντας στο ραδιοσταθμό Flash, ενώ μετά και την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην ΚΟ του κόμματός του τόνισε ότι «Καθημερινά διαπιστώνουμε ότι ο πρωθυπουργός κάνει κινήσεις στο κενό, όπως έγινε στο πρόσφατο Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών, κινούμενος σταθερά στη λογική των εντυπώσεων, ενώ η πραγματικότητα καθημερινά γίνεται δυσκολότερη για τον Έλληνα πολίτη, αλλά και τη χώρα συνολικά.

Σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, με την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ επανατοποθέτησε το πλαίσιο για να ξεκινήσει και πάλι, από πιο σίγουρη και σταθερή βάση, η συζήτηση για τη συναίνεση. Όχι απλά κουβέντα περί διαγραμμάτων, αλλά ουσιαστική και με προοπτική. Αναμένουμε, τώρα, να δούμε τί θα απαντήσει ο Πρωθυπουργός.

Πάντως να σημειώσουμε ότι οι εξελίξεις των αμέσως επόμενων εβδομάδων, μέχρι, δηλαδή, τα μέσα Ιουλίου, θα είναι κρίσιμες και σε μεγάλο βαθμό θα προσδιορίσουν τις εξελίξεις για τα επόμενα χρόνια για την πατρίδα μας».