Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης προσωπικοτήτων, την οποία θεωρεί μάλιστα ως τη μοναδική ρεαλιστική λύση για τη διάσωση της χώρας.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News» κάνει λόγο για ανάγκη εξεύρεσης κοινού τόπου μεταξύ όλων των κομμάτων και τονίζει ότι «αν η συναίνεση δεν επιτευχθεί τώρα, τότε θα γίνει αναγκαστικά μετά από εκλογές».

Σχετικά με τον Αντώνη Σαμαρά η κριτική της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν έντονη, αφού τον κατηγορεί για διγλωσσία σημειώνοντας: «κ. Σαμαράς είναι δίγλωσσος και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό. Άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό».

Όσον αφορά τα σενάρια συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσε ότι «βλέπει» προοπτική συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία αφού, όπως λέει, μια σειρά προτάσεων στο Ζάππειο ΙΙ είναι προτάσεις του κόμματός της.

Επιπλέον στη συνέντευξη ανέφερε: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε δυσκολότερη κατάσταση από αυτή πέρυσι. Βρίσκεται σε δυσκολότερη κατάσταση γιατί δεν εφάρμοσε κανένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» και πρόσθεσε πως «έχουμε υπουργούς που αρνούνται συνειδητά να εφαρμόσουν τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν. Αυτό είναι τραγέλαφος».