«Είναι εξαιρετικά σύνθετα τα ζητήματα, οι δυσκολίες είναι μεγάλες. Η πίεση όσο και οι εντολές, οι οποίες παίρνουν πλέον χαρακτήρα διαταγών από τις Βρυξέλλες, διαμορφώνουν ένα δύσκολο πεδίο αναφορικά με την περίοδο, ακόμα και της δόσης που περιμένουμε», δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Πάντως, όπως δήλωσε, με βάση τα όσα είναι γνωστά για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ο ίδιος θα καταψηφίσει, ενώ για το θέμα της συναίνεσης σημείωσε: «Νομίζω ότι δεν μπορεί να επιβληθεί και διότι καμιά πολιτική δύναμη δεν προτίθεται να εκχωρήσει την πολιτική της θέση, την άποψή της για τα ζητήματα της οικονομίας και της χώρας, να εκχωρήσει την άποψη σε ένα γενικό και αόριστο κλίμα συναίνεσης. Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών…

Εκείνο που μας οδηγεί στις πρόωρες εκλογές είναι οι εν αναμονή αποφάσεις της συνόδου κορυφής. Νομίζω ότι εκεί θα κριθούν πάρα πολλά ζητήματα. Εάν δεν υπάρξει η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και η μείωση του επιτοκίου, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει προβλήματα τα οποία καθημερινά καταγράφονται».