Το ενδεχόμενο να ζητήσει ο πρωθυπουργός κατ ιδίαν συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος εξετάζει το Μαξίμου.

«Τα πολιτικά κόμματα να πάρουν τις ευθύνες τους και α σταματήσουν την εκ του ασφαλούς αντιπολίτευση σε μια εποχή μείζονος κρίσης» σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη .Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η επόμενη κίνηση της κυβέρνησης μετά από ένα ακόμα ναυάγιο συναίνεσης. Όπως όλα δείχνουν μια ισχυρή ομάδα στελεχών του κυβερνόντος κόμματος φλερτάρουν πλέον με την ιδέα των εκλογών. Όχι ότι δεν υπάρχει ισχυρός αντίλογος. Στελέχη ειδικά αυτά του στενού περιβάλλοντος Παπανδρέου απορρίπτουν κάθετα «κινήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε εκλογές ή ακόμα και να αφήσουν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση μπορεί να πάει σε πρόωρες εκλογές».

Τέτοιου τύπου κινήσεις και πολύ περισσότερα μια προσφυγή στις κάλπες θα ισοδυναμεί με ομολογία αποτυχίας, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου «είναι καταδικασμένη να δώσει την μάχη μέχρι τέλους».