«Θα μπορούσα να το ευχηθώ. Αλλά βλέπω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, ερωτηθείς σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM για τη συναίνεση.

Όπως εξήγησε η συναίνεση είναι αδύνατη «διότι το ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που θυμάται τη συναίνεση είναι όταν βλέπει τα αδιέξοδα της δικής του πολιτικής», αλλά και «αν πράγματι το ΠΑΣΟΚ επιδίωκε τη συναίνεση, θα είχε συμπεριφερθεί διαφορετικά. Δηλαδή, εξ αρχής θα είχε αρπάξει την ευκαιρία και τη χείρα βοηθείας που είχαμε τείνει και δεν θα είχε συμπεριφερθεί απέναντί μας ούτε αλαζονικά ούτε συκοφαντικά για την όποια σημαντική ή ασήμαντη προσφορά μας στα κοινά ούτε θα είχε σπιλώσει τις υπολήψεις στελεχών μας. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επιδιώκει πραγματικά τη συναίνεση».

Παράλληλα, είπε ότι βρισκόταν στην παρουσίαση του Ζάππειο 2, αλλά δεν έγινε αντιληπτός από τις κάμερες, επειδή καθόταν πίσω στους όρθιους, λόγω του ότι έφτασε καθυστερημένο και τόνισε ότι «το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι αυτό που σήμερα αντιλαμβάνονται όλοι όσοι έχουν μυαλό ότι αυτό θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί ως κινητήρια δύναμη για να ωθηθούν και πάλι οι συναλλαγές στην αγορά».

Όπως είπε, «αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα είναι – και γι’ αυτό πάμε από το κακό στο χειρότερο –ότι δεν μπορούμε να εισπράξουμε από πουθενά, δεν μπορούμε να αντλήσουμε έσοδα. Δεν υπάρχουν συναλλαγές. Η πραγματική οικονομία είναι πολύ χειρότερη. Έχει νεκρώσει η αγορά, οι ακάλυπτες επιταγές διαδέχονται η μία την άλλη, πάρα πολλοί και σοβαροί επιχειρηματίες σκέπτονται μαζικές απολύσεις. Ο κόσμος έχει συμπιεστεί και έχει κλειστεί στον εαυτό του και προφανώς δεν βγαίνει προς τα έξω, δεν πάει να αγοράσει, έχει περιορίσει στο ελάχιστο την κατανάλωση. Άρα, πώς θα αντλήσει αυτό το κράτος έσοδα;»

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών τονίζοντας ότι «με αυτά που λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου φοβίζει ακόμη περισσότερο τους υποψήφιους επενδυτές, ακόμη και αυτούς που θα ήθελαν να αγοράσουν ακόμη και μία κατοικία, την πρώτη κατοικία».

«Εμείς θέλουμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία και εξηγήσαμε με συγκεκριμένα νούμερα πώς δίδοντας συγκεκριμένα ποσά, για να βοηθήσουμε την κατανάλωση από τη μία πλευρά, και πώς εισπράττοντας από την άλλη, στο τέλος έχουμε ένα καθαρό όφελος περίπου 4,5.

Εάν το ΠΑΣΟΚ πράγματι επιδιώκει τη συναίνεση, διότι πράγματι η χώρα δεν θα εξέλθει από την κρίση εάν δεν συνεννοηθούμε, τότε ας αφήσει τα ψευδοερωτήματα. Να αντιληφθεί τη χρεοκοπία της δικής του πολιτικής και να δει το ρεαλισμό των δικών μας προτάσεων που έγιναν αποδεκτές με ανακούφιση από τον εμπορικό και βιοτεχνικό κόσμο της χώρας και από τη μεσαία τάξη που συρρικνώνεται διαρκώς και με βάση τις δικές μας προτάσεις να αναπτύξει και τα δικά του επιχειρήματα, για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε», κατέληξε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.