Η Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ, Μαρία Δαμανάκη, εκτιμά ότι μονόδρομος για να σταματήσουν τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης είναι η ταχύτατη και αποφασιστική προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Σε συνέντευξή της στον «Τύπο της Κυριακής» δηλώνει πως αν δεν υπάρξει προώθηση των μεταρρυθμίσεων, τα σενάρια θα ανακυκλώνονται και οι αγορές θα μας κάνουν μνημόσυνα εν ζωή».

Ακόμα, η Μ. Δαμανάκη τονίζει ότι χρειάζεται μεγάλη εθνική προσπάθεια απ’ όλους, κυβέρνηση, κόμματα, κοινωνία, ώστε η χώρα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Υπογραμμίζει ότι η ανάπτυξη παραμένει ο μεγάλος απών σε όλη την ευρωζώνη, ενώ για την Ελλάδα σημειώνει: « πέραν και πριν από όλα τ’ άλλα, η δημοσιονομική προσαρμογή είναι μονόδρομος και επ αυτού πρέπει να υπερβούμε εαυτούς».

Τέλος, προειδοποιεί ότι υπάρχει θέμα συμμόρφωσης της χώρας με το Μεσογειακό Κανονισμό και προσθέτει ότι οι αρμόδιοι πρέπει να κοιτάξουν το θέμα σοβαρά, «γιατί αλλιώς δεν θα έχω άλλη επιλογή από το να ανοίξω διαδικασία παράβασης η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δικαστική παραπομπή και χρηματικά πρόστιμα».