Ποιος είδε τον Χρήστο Παπουτσή και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Βουλή σήμερα και δεν φοβήθηκε… Αιτία της μετωπικής σύγκρουσης των δύο πολιτικών η πρόταση του Μιχάλη Σάλλα για την εξαγορά του Ταχυδρομικού
Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η πρόταση δημιουργεί κινητικότητα στη λιμνάζουσα κατάσταση, που βρίσκεται η οικονομία», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση θα την εξετάσει και θα τη συζητήσει μέσα στα όργανα της».

Ο συνάδελφός του από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η περαιτέρω εκποίηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς και της Αγροτικής Τράπεζας, ισοδυναμεί με οικονομικό έγκλημα, που δίνει τη χαριστική βολή στη χώρα και την οδηγεί σε νέοαποικιοκρατικό καθεστώς υπό την Τρόϊκα».

Επιπλέον, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να εξετάζει σοβαρά τη πρόταση», η οποία «αφορά τη λεηλασία της χώρας από ιδιωτικά συμφέροντα, που θέλουν να ελέγξουν απολύτως το τραπεζικό σύστημα».

Απαντώντας ο κ. Παπουτσής κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι «αναλαμβάνει εργολαβία την προστασία του δημόσιου τραπεζικού συστήματος», προσθέτοντας πως «δεν χρειαζόμαστε εργολάβους, αλλά οικοδόμους για τη σωτηρία της χώρας».

«Η κυβέρνηση δέχθηκε μια πρόταση από την Τράπεζα Πειραιώς. Έπρεπε να απαντήσει αμέσως ότι “δεν την δέχομαι”, όταν η ίδια η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των υγιών κοινωνικών ομάδων, ενδιαφέρεται να υπάρχει κινητικότητα; Ανεξάρτητα αν την δέχεται ή όχι την πρόταση, η κίνηση αυτή δημιουργεί μια κινητικότητα στη λιμνάζουσα κατάσταση της οικονομίας και ξεκινούν να καταγράφονται ευκαιρίες. Η κυβέρνηση έχει τα όργανα της και έχει και την υποχρέωση να τη συζητήσει», πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής.