Σε πρόωρες εθνικές εκλογές θα οδηγήσει η μη πολιτική συναίνεση των κομμάτων σύμφωνα με τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Η Πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. που βρίσκεται στη Λάρισα για τις εργασίες του 3ου προσυνεδρίου του κόμματος είπε χαρακτηριστικά:

«Εάν οι δυνάμεις του τόπου δεν καταφέρουν να συνεννοηθούν σε ένα συνολικό σχέδιο επίλυσης της κρίσης και συνεχίσουν να ακολουθούν τις πολιτικές πριν από την κρίση, τότε το λόγο έχει ο λαός».

Η κ. Μπακογιάννη, κατηγόρησε την κυβέρνηση, για αδυναμία άσκησης οικονομικής πολιτικής, καθώς, όπως είπε, ψήφισε επτά φορολογικά νομοσχέδια μέσα σε 1,5 χρόνο αλλά δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, ενώ έκοψε το ΕΚΑΣ και δεν έκοψε τις δαπάνες του πολιτικού συστήματος μειώνοντας την χρηματοδότηση των κομμάτων χωρίς να τολμήσει να συγκρουστεί μ’ αυτούς που συντηρούν τις σπατάλες.

Η κ. Μπακογιάννη, ανέφερε: «Ίδρυσα το κόμμα “Δημοκρατική Συμμαχία”, όχι για γινάτι απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά ούτε για να με λένε Πρόεδρο. Όλοι Ντόρα εξακολουθούν να με λένε».

Επιτέθηκε στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, λέγοντας: «δεν με ενδιαφέρουν οι κωλοτούμπες του κ. Καρατζαφέρη που την μία ημέρα φλερτάρει με τον κ. Σαμαρά και την άλλη μέρα τον αποκαλεί προδότη».

Νωρίτερα η κ. Μπακογιάννη, άσκησε κριτική στις αγροτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην χώρα καθώς την οδήγησαν από το να είναι κήπος των Βαλκανίων, να εισάγει ακόμη και σκόρδα.

Τέλος, ζήτησε αποτελεσματική αγροτική πολιτική με σχεδιασμό 5ετίας που θα επιφέρει προοπτική στον ελληνικό αγροτικό τομέα, με αύξηση της παραγωγής που είναι απαραίτητη για την επιβίωση της χώρας.