«Δουλειά ενός υπουργού είναι να παραγγέλνει υποβρύχια όχι το λάδωμα και το μαύρο χρήμα» δήλωσε στον Real fm 97.8 ο Γ. Μιχελάκης. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. τόνισε ότι οι αποκαλύψεις της Real news για τις μίζες στα υποβρύχια κατέδειξαν ότι ορισμένα από τα αδικήματα όπως η ροή του μαύρου χρήματος δεν έχουν παραγραφεί.

Εμμέσως ο κ. Μιχελάκης κάλεσε την τακτική δικαιοσύνη να κινηθεί ανεξάρτητα από τη βουλή, αν και επανάλαβε πως τα στοιχεία ήταν αυτά που οδήγησαν τη Ν.Δ. να ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Στο έργο του υπουργού είναι να παραγγέλνει υποβρύχια, όχι το λάδωμα και το μαύρο χρήμα. Πρέπει να ανοίξουν λογαριασμοί η έρευνα κατέδειξε ότι υπάρχει αδίκημα» τόνισε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας την πρόταση Σαμαρά για υποχρεωτικό πόθεν έσχες όλων των πολιτικών από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Για την υπόθεση της Siemens επανέλαβε ότι αυτό που ερευνάται ως μη παραγεγραμμένο κομμάτι της υπόθεσης είναι η περίοδος Παυλόπουλου και Παπαθανασίου. «Να δω τους ήρωες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα βάλουν τις υπογραφές τους για να πάνε στο δικαστήριο» σημείωσε χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «δυσώδη».